Zorg bij crisis

Altijd bereikbaar

Zijn er problemen die volledig uit de hand lopen? Is er sprake van crisis en is er direct hulp nodig? Aarzel niet en bel Spoedeisende zorg: 088-0666 999. Dit nummer is 365 dagen per jaar dag en nacht bereikbaar voor kinderen, jongeren en ouders. Ook professionals kunnen bellen voor advies.

Let op:

Voor de regio Midden-Brabant (Hart van Brabant: gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg, Waalwijk) geldt de volgende werkwijze:
– Bent u cliënt bij ons? Bel dan Spoedeisende Zorg: 088-0666 999.
– Bent u geen cliënt bij ons? Bel dan Veilig Thuis Midden-Brabant: 0800-2000.
– Bent u professional in de regio Midden-Brabant? Bel dan het crisisinterventieteam Hart van Brabant: 0800-8013.
Kijk voor meer informatie op www.zorginregiohartvanbrabant.nl

Werkwijze Spoedeisende zorg Jeugdbescherming Brabant

Een beller met Spoedeisende zorg krijgt een medewerker aan de telefoon die eerst vraagt om de situatie uit te leggen. In overleg wordt bepaald of de veiligheid van het kind gevaar loopt. Als dat niet zo is, krijgt de beller advies over de beste vervolgactie. Als er wel actie nodig is, kan een medewerker van Spoedeisende zorg binnen twee uur ter plekke zijn om te inventariseren wat nodig is om de veiligheid van het kind te garanderen.

Vervolghulp

De medewerker van Spoedeisende zorg bekijkt in de situatie de mogelijkheden om de crisissituatie thuis op lossen door hulp en ondersteuning. Zo blijft het kind in de vertrouwde omgeving. Soms kan dat niet en brengt Spoedeisende zorg het kind naar een andere plek waar het veilig is. Bij voorkeur in het netwerk (bij vrienden of familie). Als dat niet kan, zoeken wij een plek binnen de jeugdhulpverlening, bijvoorbeeld in een 24-uursaccommodatie of een pleeggezin.

De volgende dag plannen we een gesprek met alle belanghebbende om de vervolgstappen te bespreken.