Onafhankelijke vertrouwenspersonen

Als je te maken krijgt met jeugdhulp is dat vaak een ingrijpende en emotionele ervaring. Je kunt kosteloos een beroep doen op de onafhankelijke vertrouwenspersonen van Zorgbelang Brabant. Vertrouwenspersonen beantwoorden vragen, gaan vertrouwelijke gesprekken aan en bemiddelen bij klachten. Jeugdstem en de Zorgbelangorganisaties voeren de functie van Vertrouwenspersoon in samenwerking met elkaar uit.

Heb je te maken met zorg voor de jeugd? Wil je advies, heb je een vraag of een klacht?

De vertrouwenspersonen helpen je verder! Bel naar het landelijke nummer van Jeugdstem,
088 – 555 10 00 of stuur een e-mail naar info@jeugdstem.nl of vul het contactformulier in op www.jeugdstem.nl/contact.

Als je al contact hebt gehad met een vertrouwenspersoon van Zorgbelang Brabant, kun je op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur bellen naar 013 – 594 21 70. Je kunt hen ook mailen: vertrouwenspersonen@zorgbelang-brabant.nl.

Vertrouwenspersonen kennen de medewerkers en de manier van werken van de plaatselijke instellingen goed. De vertrouwenspersonen van Zorgbelang Brabant zijn werkzaam in de provincies Noord-Brabant en Zeeland. Vertrouwenspersonen zijn ervaren professionals. Zij geven geen oordeel over de geboden hulp, gaan vertrouwelijk om met informatie en handelen alleen met jouw medeweten en toestemming. Samen met jou probeert de vertrouwenspersoon er uit te komen en problemen vroegtijdig op te lossen. Hiermee kunnen klachten en juridische procedures worden voorkomen.

Vertrouwenspersonen Jeugdstem

Vertrouwenspersonen Zorgbelang Brabant